2010. január 29., péntek

Túrós csiga



Hozzávalók kb. 50 db-hoz: 

A tésztához:
15 deka túró,
1 citrom reszelt héja,
6 evőkanál napraforgóolaj,
6 evőkanál tej,
12 deka cukor,


30 deka liszt,
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
10 deka lekvár,
5 deka darált dió. 


Elkészítés:
A túrót elkeverjük a cukorral, olajjal, tejjel és a citromhéjjal. A sütőporral átszitált lisztet belegyúrjuk a túrómasszába. Belecsavarjuk fóliába és 1 órán át pihentetjük, majd kinyújtjuk kb. 40X40-es lappá.
A töltelékhez a lekvárt felmelegítjük, megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk a dióval. Ezután feltekerjük, majd mielőtt felszeletelnénk 1 órára újra hidegre tesszük. Kikent sütőlemezre tesszük a csigákat, 2-es gázsütő-fokozaton, ill. 175*C-on kb.15 percig sütjük. Frissen sülve istenien finom!


Én tojássárgájával is megkentem sütés előtt,és így szép színük lett.

1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés