2010. január 28., csütörtök

Hájas tészta




Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 evőkanál rum
  • 1,5 dl langyos sós víz (5 gr só)
  • A hájhoz:
  • 40 dkg sertésháj
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál rum


Töltelék: dió,lekvár,amit szeretnénk

Elkészítés

A hájat megtisztítjuk a hártyától, ledaráljuk, majd a 25 dkg liszttel és a 2 evőkanál rummal összegyúrjuk. Kenhető állagú lesz. A tésztához valókat - a 1/2 kg lisztet, a 2 tojás sárgáját, a tejfölt, ecetet és rumot 1,5 dl langyos sós vízzel összegyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát, és megkenjük az előkészített háj 1/3-ával. Összehatjuk, és fél órát állni hagyjuk. Majd újra nyújtás és kenés következik. Összehatjuk, és pihentetjük ismét fél órát. Majd újra nyújtás és kenés jön. Ezt összesen háromszor ismételjük meg.
Kinyújtjuk,tetszőleges négyzetekre  vágjuk fel,és mindegyikbe 1 kiskanál lekvár vagy egyén más tölteléket rakunk,és a tésztát félbehajtjuk,de nem teljesen.
Előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük!
Porcukorral még melegen megszórjuk,és úgy tálaljuk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése