2010. január 29., péntek

Királyhalom




Hozzávalók: ·
2 kg savanyú káposzta· 10 dkg rizs· 6-8 szelet tarja· 1 szál füstölt kolbász· majoranna· só· őrölt bors· rozmaring· tárkony· babérlevél· 1 dl · olaj

Elkészítés:

A savanyú káposztát kimossuk, és lábasba téve felöntjük vízzel, hogy ellepje. Megfőzzük. Ugyanígy teszünk a rizzsel. A tarját befűszerezzük, és egy kicsit állni hagyjuk. A tepsi aljára olajat öntünk, arra rátesszük a kicsavart káposzta felét, erre a megfőzött rizst, a felkarikázott kolbászt, valamint a tarját. Beborítjuk a megmaradt káposztával. Gázsütőben 4-es fokozaton először alufóliával, majd azt levéve megsütjük. Tejföllel is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése