2010. január 22., péntek

Túróval töltött zsömle


















Hozzávalók:

4 zsömle

4 dl tej

8 dkg cukor

vaníliás cukor


Töltelék:

25 dkg túró

tejföl

10 dkg cukor

vaníliás cukor

reszelt citromhéj


Öntet: 2 dl tejföl

1 tojás

3 evőkanál cukor


A zsömlék tetejét levágom, a belsejét kiszedem.

A tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrot és a vaníliás cukrot.

Egy tálat kivajazok, a kivájt zsömléket kicsit megáztatom a tejben. (Ne annyira, hogy szétessen, de azért ne maradjon száraz.)

Egymás mellé helyezem, mindegyikbe egy kanál lekvárt teszek(elhagyható), majd a túrókrémmel megtöltöm.

A túróból krémet készítek, , de a zsömlék belsejét is hozzámorzsolom.

Ha túl száraz a túró, tejfölt is adok hozzá,

A kalapokat is megáztatom, ráteszem a zsömlékre, leöntöm a tojás, cukor és tejföl keverékével.

A tetejére kis vajdarabokat teszek, és 200°C-os sütőben megsütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése