Hozzávalók:
4 zsömle
8 dkg cukor
vaníliás cukor
Töltelék:
25 dkg túró
tejföl
10 dkg cukor
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Öntet:
1 tojás
3 evőkanál cukor
A zsömlék tetejét levágom, a belsejét kiszedem.
A tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrot és a vaníliás cukrot.
Egy tálat kivajazok, a kivájt zsömléket kicsit megáztatom a tejben. (Ne annyira, hogy szétessen, de azért ne maradjon száraz.)
Egymás mellé helyezem, mindegyikbe egy kanál lekvárt teszek(elhagyható), majd a túrókrémmel megtöltöm.
A túróból krémet készítek, , de a zsömlék belsejét is hozzámorzsolom.
Ha túl száraz a túró, tejfölt is adok hozzá,
A kalapokat is megáztatom, ráteszem a zsömlékre, leöntöm a tojás, cukor és tejföl keverékével.
A tetejére kis vajdarabokat teszek, és 200°C-os sütőben megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése