2010. január 23., szombat

Zabpelyhes túrógombóc








Hozzávalók: (12db-hoz)
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 10 dkg zabpehely
  • 3 db tojás
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg Rama margarin
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • reszelt citrom héja
  • folyékony édesítőszer

Elkészítés:

  1. Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítőszerrel, majd félóráig pihentetjük.
  2. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
  3. A zsemlemorzsát egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat.
  4. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel, és ízlés szerint még édesíthetjük édesítőszerrel.

1 db : 9 gr SZH


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése