2010. január 29., péntek

Rakott palacsinta




Hozzávalók:

  10-15 palacsinta
  A töltelékhez:
  25 dkg áttört tehéntúró
  1 csomag vaníliás cukor
  1 tojás
 kevés reszelt citromhéj
  5 dkg mazsola
  Az öntethez:
  1/2 l tejszín
  2 evőkanál cukor
  1 csomag vaníliás cukor
  kevés tej
  baracklekvár
  darált dió

Elkészítés: A töltelék hozzávalóit összekeverjük, az öntet hozzávalóiból tejfölsűrűségű masszát készítünk. A palacsintákat megtöltjük a túróval, feltekerjük. Egy tűzállótálba fektetünk egy sor palacsintát, baracklekvárt kanalazunk rá, megszórjuk dióval, és meglocsoljuk az öntettel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a palacsinták elfogynak. A tetejére tejszínes öntet kerüljön. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése