2010. január 29., péntek

Eperfagyi

 

Hozzávalók:
  2 dl tej,
  3 dl tejszín,
  40 dkg fagyasztott eper (de lehet friss is),
  20 dkg porcukor,
  1 evőkanál citromlé,
  csipetnyi só

Elkészítés: A fagyasztott epret fagyott állapotában tegyük turmixgépbe, szórjuk meg a porcukorral, és hagyjuk félig kiengedni. (Ha friss eperrel dolgozunk, akkor alaposan tisztítsuk meg, szárítsuk meg, és úgy tegyük a turmixgépbe.) Ha már félig kiengedett, akkor turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a hozzávalókat apránként. Keverjük ki jó habosra, majd egy előre lehűtött műanyag tálba öntsük bele a masszát. Tegyük be a mélyhűtőbe, és addig fagyasszuk, amíg a szélein elkezd fagyni. Ezután a krémet elektromos habverővel egészen habosra (fehéredésig) verjük. Ezt a műveletet még 2-szer ismételjük meg (így krémesebb lesz a fagyink). Mielőtt teljesen lefagyasztanánk, az utolsó keverésnél még tehetünk a masszába eperdarabkákat is. Teljesen lefagyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése