2010. január 27., szerda

Vendégváró szelet




Hozzávalók:

barna piskóta:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg cukor
  • 1 kanál kakaó
  • 1 dkg szalalkáli
  • fél pohár tej
  • 1 tojás

krém:

  • 3 dl tej
  • 4 kanál liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 citrom leve
  • citrom héja

tetejére:

  • csokimáz

Elkészítés:

Barna piskóta: A szalalkálit beáztatjuk fél pohár tejbe. Majd hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a cukrot, a kakaót, a tojást. Könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk belőle. Sima piskóta: A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporos lisztet is belekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kézzel óvatosan belekeverjük a masszába. Megsütjük közepes hőfokon előmelegített sütőben. Krém készítése: A tejet és a lisztet sűrűre főzzük, majd a porcukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat is belekeverjük. Levesszük a tűzről. Miután kihűlt, a vajat is hozzáadjuk. A krémet megfelezzük és megtöltjük a süteményt. Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, majd piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet vonjunk be csokimázzal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése