2010. január 26., kedd

Rakott palacsinta




Hozzávalók:
10-12 db palacsinta, 15 dkg tehéntúró, 25 dkg porcukor, 8 dkg vaj, 3 db tojássárgája, 1 dl tejszín, 10 dkg dióbél, 15 dkg barackíz, 5 dkg mazsola, 5 dkg csokoládé, 2 dl tejföl, 4 db tojásfehérje, citromhéj, vaníliás porcukor.


Elkészítés:
Az ismert módon 10-12 db szép vékony palacsintát sütünk. A tehéntúrót áttörjük, 10 dkg porcukorral, 5 dkg vajjal, 2 db tojássárgájával, egy kevés tejszínnel, reszelt citromhéjjal krémszerűvé keverjük. Egy sütőlemezt, vagy egy kisebb alakú tepsit vajjal kikenünk és a közepére helyezünk egy palacsintát. Ezt megszórjuk a porcukorral összekevert darált dióval, ismét palacsinta következik, amelyre egyenletesen rákenjük az ízes túrót. Lefedjük palacsintával, amelyet megkenünk barackízzel és megszórjuk mazsolával. Ismét befedjük egy palacsintával, amelyet megkenünk barackízzel és megszórjuk mazsolával. Ismét befedjük egy palacsintával, amelyet reszelt csokoládéval szórunk meg. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, ameddig a palacsinta és a töltelék el nem fogy. A tetejére palacsintát teszünk. Egy kis csészében a tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, egy kevés porcukorral, majd a palacsinták tetejére öntjük. Néhány percre a közepes hőmérsékletű sütőbe toljuk és jól átforrósítjuk. Közben 4 db tojásfehérjéből, 12 dkg porcukorral kemény habot verünk és szépen egyenletesen, ízlésesen a palacsintához kenjük. Mérsékelten meleg sütőben szép rózsaszínűre sütjük. Tálaláshoz a palacsintatortát megszórjuk vaníliás porcukorral vagy csokival vonjuk be a tetejét és vízbe mártott késsel tortaszerűen felvágjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése