Tészta- 5 tojás- 5 kanál cukor- 5 kanál liszt- késhegynyi szódabikarbóna
Töltelék- 1 vaníliás pudingpor-
Tetejére- 2 tasak eper ízű gyümölcszselé por- tejszínhab
Elkészítés
Egyszerű piskótatésztát készítünk.
A tojásokat szétválasszuk: a sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, a fehérjét felverjük kemény habbá. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával. A tojássárgájához óvatosan hozzá adjuk kanalanként felváltva a lisztet és a tojások felvert habját. Finoman összekeverjük.
Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük.
A tészta sül, elkészítjük a pudingot, a használati utasításban leírtak szerint. Az epret megmossuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk és lecsepegtetjük. Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, és csak ezután tesszük rá pudingkrémet. A krém tetejére egyenletesen elosztjuk az epret.
Elkészítjük a gyümölcszselét, és szépen egyenletesen ráöntjük az eperre. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Tálalás előtt kockákra vágjuk, és tejszínhabbal díszítjük a kockára vágott sütemény tetejét.
Ez a sütemény nem csak finom, de mutatós is.
Tipp: sütés közben nem szabad a sütőajtót kinyitni, mert a piskóta összeesik!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése