2010. január 29., péntek

Sakk-Makk szelet




Sárga tészta:
16 dkg margarin, 16 dkg pcukor, 1 cs. Van.cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 12 dlg liszt, késhegynyi sütőpor

barna tészta:
16 dkg margarin, 16 dkg pcukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 10dlg liszt, 2 dkg kakaópor, késhegynyi sütőpor
töltelék:
sárgabaracklekvár

csokoládémáz:
20 dkg porcukor, 4 e.k. kakaópor, 6 dkg margarin

A tésztához a lágy margarint, cukrot, van.cukrot, citromhéjat habosra keverjük, majd tovább keverjük a tojások sárgájával. Óvatosan belekeverjük a tojások kemény habját, majd a sütőporos lisztet. (Barna tésztánál a kakaót elkeverjük előbb a liszttel.
Nagyobb tepsibe terítjük szét a tésztát. Kb. 1,5 cm magasnak kell lennie a kisült lapoknak. Közepes lángon megsütjük.
Mindkét lapot kettévágjuk és lekvárral üsszeragasztjuk (s - b - s - b sorrendben). Tetejére nehezéket teszünk, és néhány órát pihentetjük. Ezután kb. 1,5 - 2 cm-es szeleteket vágunk. Ezeket váltakozva egymásra ragasztjuk lekvárral. 4 szeletből lesz egy rúd. A kész rudakat csokimázzal bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése