2010. január 23., szombat

Őszibarackos szelet





















Hozzávalók a tésztához:

50dkg liszt
1 sütőpor
pici só
25 dkg porcukor
25 dkg RAMA
4 tojássárgája
annyi tej,amennyivel jól összegyúrható tésztát kapunk

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni,míg elkészítjük a krémet.

Hozzávalók a krémhez:

2 vanília puding(főzős!)
4 tojásfehérje
1 nagy doboz tejföl
30 dkg őszibarack
1 l tej
8-10 kanál k.cukor

A tejben megfőzzük a 2 csomag vanília pudingot a leírás szerint.
Hozzá teszünk ízlés szerint 8-10 kanál cukrot,lehet kicsit több,mert a tejföl elveszi az ízét majd.
Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a tejfölt,alaposan elkeverjük.
Ez után a tojások keményre vert habját is hozzá adjuk,és alaposan,de óvatosan,hogy a habot ne törtjük elkeverjük!
Őszibarackot(befőtt is jó) felkockázzuk,és a pudingos krémhez adjuk,elkeverjük.

A tésztát kivesszük a hütőből és 2 részre vesszük.
Felét kinyújtjuk és kivajazott,lisztezett tepsibe nyomkodjuk.
Erre rátesszük a barackos-pudingos krémet.
A tészta másik felét is kinyújtjuk és befedjük a krémet vele.

Előmelegített sütöben 170 fokon 40-45 percig sütjük.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése