2010. január 23., szombat

Diabetikus fahéjas csiga
















Hozzávalók 1 tepsi csigához( kb 15db)

kb. 30 dkg liszt
kb. 3dkg fruktóz
csipet só
2 dkg friss élesztő
méz
langyos víz
10 dkg vaj
6 ek fahéj

1. Az élesztőt langyos vízben egy kis mézzel felfuttatom. (Ez azt jelenti, hogy kb 6 dl langyos vízbe belelöttyentek mézet és belemorzsolom az élesztőt, és megvárom, amíg a tetején fehér habos izé képződik.)
2. Egy nagy tálba öntöm a lisztet, elkeverem a fruktózzal és a sóval, csinálok egy mélyedést a közepébe, és beleöntöm az élesztős cuccot. Most jöhet a dagasztás, lehet, hogy kell neki még víz vagy liszt, lényeg, hogy selymes, ruganyos tésztát kapjunk. Aztán letakarjuk, és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
3. Ha ez megvan, fogjuk és még egyszer jól átgyúrjuk, és mehet megint pihenni meg duplájára dagadni (fél óra).
4. Ha ez is megvan, sütő 180 C-ra előmelegítjük, aztán fogjuk kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vaj felével, illetve az előzőleg összekevert 6-6 ek fruktózr és fahéj keverék felével, hosszában feltekerjük és felszeleteljük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk őket.

A csigák tetejét megkenjük a maradék olvasztott vajjal.

5. Előmelegített sütőben 20-25 percig süjük.

Össz CH= 342gr
15 db lett
1db= 22,8gr CH


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése