2010. január 23., szombat

Diabetikus kuglóf




Hozzávalók:
 
4 tojás
20 dkg fruktóz
1 dl étolaj
1 dl tej
20 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaó
1/2 csomag sütőpor

A tojássárgákat a fruktózzal habosra keverjük, belekeverjük az olajat, és a tejet, a liszttel elkevert sütőport és óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből keményre vert habot.
Kikent, lisztezett kuglófformába öntjük a massza 2/3-át, a maradékba belekeverjük a kakaót és a fehér masszára öntjük. 180 fokon kb 45-50 percig sütjük. 10 percig még a sütőben hagyjuk pihenni. Rácsra borítjuk,és kihűtjük.
Egész Ch tartalma: 364gr CH
Egész sütemény súlya: 60 dkg
60 dkg = 364gr CH
1 átlagos szelet 5dkg = 18,2gr CH


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése