2010. január 23., szombat

Diós barackos sütemény







2 tojást habosra keverünk 10 dkg porcukorral és vaníliával. Belekeverünk 0,6 dl olajat, 12,5 dkg tejfölt, 1 ek rumot, fél citrom levét és héját, 17,5 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, csipet sót.
A tésztát kivajazott 26 cm-es kapcsos formába töltjük. 50 dkg magozott barackot (lehet szilva is) rakunk rá a héjával lefelé.
7,5 dkg darált diót (lehet mák is) 2 ek porcukorral, pici fahéjjal elkeverjük és a barackra szórjuk.
2-3 ek olvasztott vajat csepegtetünk rá. 175 fokon 35 percig sütjük.


1 megjegyzés:

  1. kérdezted,hogyan kell beilleszteni a bejegyzések alatti hármas bemutatót.Nálam rákattintasz a LinkWithinre,és ott minden érthető,beilleszti magát...remélem sikerül,nekem nagyon egyszerűen ment!
    Örülök,hogy megnyitottad ezt a blogot!!

    VálaszTörlés