2010. január 26., kedd

Piskótatekercs







Hozzávalók

  • 6 egész tojás
  • 6 púpos ek porcukor
  • 6 ek liszt
  • 1 citrom héja
Töltéshez
  • 3 dl sárgabarack lekvár
tálaláshoz
  • kevés porcukor

Elkészítés 

  1. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig géppel (habverő részével) keverjük.
  2. A lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
  3. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
  5. A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést  háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
  6. A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral és tálra tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése