2010. január 23., szombat

Kevert szilvás





Hozzávalók:
0,5 kg szilva
• 20 dkg margarin
• 1 bögre cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 4 tojás
• 1 doboz kefir
• 3 bögre liszt
• egy kiskanál sütőpor
• egy kiskanál fahéj

Elkészítés:

Egy kisebb tepsit (15 × 21 cm) bélelj ki sütőpapírral. A szilvát mosd meg, majd kimagozva vágd negyedekre, és szórd meg egy kevés fahéjas porcukorral (egy kiskanál fahéj, 2 evőkanál porcukor). A puha margarint robotgéppel keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal. Öntsd bele a kefirt, legvégül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ebbe a masszába forgasd bele a szilvát, majd közepes lángon, előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süsd. Tálalás előtt hintsd meg egy kevés porcukorral.
Kevert tésztánál fontos, hogy mindegyik hozzávaló (tojás, vaj, kefir stb.) azonos hőmérsékletű legyen!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése