2010. január 22., péntek

Lencsefőzelék



















Hozzávalók:

1/2kg lencse,amit előző este megáztattunk vízben
1 szál füstölt kolbász

bors
mustár
ecet
cukor
vegeta
babérlevél
fokhagyma
vöröshagyma,olaj,.liszt a rántáshoz

A beáztatott lencsét másnap átmossuk és bő vízben a füstölt kolbásszal/hússal feltesszük főzni.
Fűszerezzük: só,babérlevél,vegeta,
Amikor már jó puha a lencse elkészítjük a rántást hozzá.
1 szép fej vöröshagymát apróra kockázzunk,megdinsztelünk,és lisztet hozzáadva rántást készítünk.
Állandó keverés mellett a főzelékhez adjuk.
Jó pár fej fokhagymát is zúzzunk bele,nagyon finom íze lesz tőle.
1 kanál ecetet,kis cukrot,mustárt rakunk még bele ízlés szerint.
Összerotyogtatjuk,és hamar kész is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése