2010. január 23., szombat

Tönkölybúzás zsemle




Hozzávalók:
1 kg tönkölybúzaliszt
5 dkg élesztő
3,5-4 dl tej
2 tojás
6 dkg cukor
12 dkg vaj

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A maradék tejet 1 tojással, kevés sóval és cukorral összekeverjük, és az élesztőre öntjük. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk, közben fokozatosan adagoljuk hozzá az olvasztott vajat. Langyos helyen letakarva 1 órát kelesztjük, majd kisebb cipókat szaggatunk a tésztából, és még egyszer kelni hagyjuk. Sütőlapra helyezzük, tojással megkenjük a tetejét, és forró sütőben megsütjük.
Én a fele mennyiséget készítettem el. 
Abból lett 11db zsemlém.


1db=33gr CH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése