2010. január 29., péntek

Hungária szelet




5 tojássárgáját 30dkg porcukorral 5 kanál vízzel kikeverünk. Újabb 5 kanál vízet adunk hozzá és habosra keverjük.
Majd hozzáadunk 20dkg lisztet, 1 sütőport és a habbá vert fehérjét. A masszét 2felé osztjuk, az egyik felébe 10dkg darált diót keverünk.
A diós felét öntjük a tepsi aljára,rá a sima krém és lassú tűznél sütjük meg.

Krém:
2,5 dl tejet felfőzünk 3 evőkanál liszttel. 10dkg RAMA-t habosra keverünk 20dkg porcukorral,2 evőkanál rummal és 5dkg darált dióval.
A 2 krémet összekeverjük és kihűlt tészta tetejére kenjük.
Olvasztott csokival vagy reszelt csokidarával megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése