2010. január 24., vasárnap

Ananászos rántott szelet






Hozzávalók:

8 szelet hús (csirkemell vagy sertéscomb, karaj)
1 doboz körananász
15-20 dkg sajt
só, bors
petrezselyem
tejföl
tojás
zsemlemorzsa
olaj

Szokásos rántott hús készítek azzal a különbséggel, hogy a panírban a tojáshoz, tojásonként egy púpos evőkanál sűrű tejfölt keverek. Ettől kicsit vastagabb és sokkal finomabb lesz a panír.
A bepanírozott és bő olajban megsütött hússzeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.

Minden hússzeletre egy karika ananászt teszek, majd egy-egy sajtgombócot. Ehhez kb. 15-20 dkg sajtot lereszelek, keverek hozzá egy csokor apróra vágott petrezselymet, borsozom és csak annyi tejfölt (1-2 kanálnyi) adok hozzá, hogy összegyúrva jól formázható gombócokat tudjak belőle készíteni.
Minden ananászkarika közepére teszek egy-egy gombócot és forró sütőbe tolva addig hagyom bent, amíg a sajt ráolvad, a hús meg jól átforrósodik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése