2010. január 29., péntek

Fekete Rózsa




Tészta:
60 dkg liszt
10 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
pici szódabikarbóna


Töltelék:
20 dkg darált mák
20 dkg liszt
10 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 reszelt alma


Krém:
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor


A tészta hozzávalóit annyi tejjel kell eldolgozni, hogy nyújtható legyen.
6 részre osztjuk Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütünk.
A maradék 4 lapot szintén kinyújtjuk, és a következő töltelékkel egyenként mindegyiket megtöltjük, mint a bejglit.
Töltelék hozzávalóit alaposan össze kell dolgozni.
Miután a lapokat megkentük, és feltekertük egymás mellé, helyezzük mind a négyet a tepsibe, hogy összesüljön.
Nem kell szétválasztani, sütés után egyben ki kell borítani, és hagyni kell úgy kihűlni.
Krém:
a tejet a pudingporral megfőzzük.
Margarint a porcukorral jól kikeverünk, és hozzáadjuk a kihűlt pudingos masszát Az egyik lapot megkenjük a krém felével,majd rátesszük a mákost, rákenjük a maradék krémet, és végül a második lapot.
Csokimáz vagy porcukor illik a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése