Hozzávalók:
6 dkg margarin
2 tojás
1 ek. sütőpor
só
A hozzávalókat összedolgozom, 1 cm vastagra kinyújtom, karikákat szaggatok belőle és bő olajban megsütöm. Ne legyen az olaj nagyon forró, mert megég, mire a közepe átsül, így is nagyon gyorsan megsül.
Még forrón meghintem porcukorral vagy kihűlés után cukormázzal vagy csokoládéval bevonom.
Én legjobban a citrommázat szeretem rá. Porcukorhoz citromlevet adok, de csak egészen keveset és elkezdem kevergetni. Először nagyon sűrű, aztán elkezd olvadni a cukor. Ne legyen túl folyós, inkább sűrűbb, alig folyós.
Megjegyzés: az az előnye az élesztős fánkkal szemben, hogy nem kell keleszteni, és alig vesz fel némi olajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése