Ideális Halloweenre,Gyerekzsúrra!
Kakaós muffin
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 0,5 bögre cukor
- 0,5 bögre cukrozott kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1,5 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál étolaj
- 1 tojás
- 1 bögre tej
Elkészítés
A száraz hozzávalókat tedd keverőtálba, és keverd össze őket evőkanállal. Tedd bele az olajat és a tojást, és kezd el a mixerrel összedolgozni. A tej felét öntsd hozzá, és folytasd, majd a másik felét is öntsd bele. Nagyon szép barna masszát fogsz kapni, amit az evőkanállal kell beleporcióznod a kis muffinpapírokba vagy kivajazott muffinsütőbe. 180 fokra előmelegített sütőben kell 20 percig!
Szellemek:
Hozzávalók:
2 tojásfehérje
10dkg porcukor
kis só
A friss, szobahőmérsékletű tojásokat válasszuk szét a sárgájára és a fehérjére. A sárgáját tegyük félre, a fehérjét pedig tegyük keverőtálba. Arra ügyeljünk, hogy a fehérjéhez ne kerüljön egy csepp sárgája sem, mert nem fogjuk tudni felverni a tojásfehérjét. A keverőtál és a robotgép habverője is teljesen tiszta, zsírmentes legyen.
A keverőtálba tett tojásfehérjékhez adjunk egy csipet sót, ez segíti a hab keményedését. A tojásfehérjét robotgéppel alacsony vagy maximum közepes fordulatszámon keverjük enyhén habosra.
Mikor a tojásfehérje már habos, szitáljuk hozzá a porcukrot. A tojásfehérjét és a porcukrot ezután folyamatosan, megállás nélkül verjük kemény habbá.
|
A habot sokáig kell verni, és csak akkor hagyjuk abba, ha a hab megáll a habverőn, illetve ha késsel belevágunka habba, a vágás nyoma megmarad.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése