2010. január 27., szerda

Sonkás-gombás-szalámis pizza




Hozzávalók 1 tepsi pizzához:

  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • pici cukor
  • 1/2 kg liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 mokkáskanál só a tésztába
  • 1/2 üveg sűrített paradicsom
  • kevés ketchup
  • 20.dkg sajt
  • bors
  • oregánó a tetejére



Tetejére:
  • 25dkg sajt
  • 15dkg sonkas zalámi
  • ½ tálca paprikás szalámi
  • ½ üveg szeletelt gomba
  • ½ üveg magozott olajbogyó
  • ½ üveg kukorica konzerv



2,5 dl vízbe belemorzsoljuk az élesztőt,kevés cukrot rakunk hozzá,és felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk az élesztős masszát,sót és az étolajat.
Jól összegyúrjuk és min. 30 percig kelni hagyjuk meleg helyen.

Ha megkelt a tészta átgyúrjuk,kinyújtjuk és lisztezett tepsibe rakjuk.
A sűrített paradicsomot kevés ketchuppal,kis sóval és borssal összekeverjük,és ezzel kenjük meg a tésztát.
Megszórjuk reszelt sajttal. Ezután jöhet rá a szalámi,sonka,zöldségek,és a tetejére sok sok sajt.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütjük.

Tálalás előtt megszórjuk oregánóval!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése