2010. január 22., péntek

Székelykáposzta





















Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 50 dkg füstölt oldalas vagy füstölt kolbászból egy kisebb szál
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • feketebors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • vegeta
  • olaj

Elkészítés:

  • A hagymát kockára vágjuk,és kevés olajon megdinszteljük.
  • Tűzről levéve pirospaprikával fűszerezzük,majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst és a füstölt húst.
  • Ha kolbásszal csináljuk azt csak később rakjuk bele.
  • Babérlevéllel,őrölt köménnyel,borssal ízesítjük.
  • Tűzre visszatéve félkészig főzzük.
  • Félkész állapotban hozzáadjuk a már előtte alaposan megmosott savanyú káposztát,kolbászt(ha azzal készítjük).
  • Felöntjük egy kis vízzel és puhára pároljuk.
  • A végén behabarhatjuk tejföllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése