(ez egy sváb étel)
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
só
1 tojás
15-20 dkg liszt
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
só
1 tojás
15-20 dkg liszt
Tennivaló:
50 dkg krumplit meghámozunk, kockára vágunk, és kevés sós vízben puhára főzzük. Villával pépesre törjük (vagy persze krumplinyomóval). Hozzáadunk csipet sót, 1 tojást, és kb 15-20 dkg lisztet, amennyit a krumpli felvesz, hogy jól gyúrható, finom, puha tésztát kapjunk. Fél cm vastagra nyújtjuk, és rombusz alakúra vágjuk. Kevés olajban (régebben zsírban) mindkét oldalát pirosra sütjük.
Lekvárral megkenve vagy kristálycukorral megszórva már ehetjük is.
Persze nem a mai kor egészséges étkezésének felel meg ez a finomság, de hát a svábok ezt készítették; olcsó, és a hozzávalók mindig voltak a spájzban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése