2010. január 24., vasárnap

Káposztás hús



Hozzávalók:

  • 4-6 szelet tetszőleges hús (én csirkét használok vagy pulykát általábban)
  •  negyed doboz Vecsési savanyú káposzta
  • magyaros fűszerkeverék(amit kevés olak hozzáadásával elkeverünk)
  • Tejföl


A húsokat  a magyaros fűszerkeverékbe bepácoljuk.
Jó 30 percet állni hagyjuk, majd hirtelen lesütjük.

A savanyú káposztát alaposan megmossuk,és megfőzzük kicsit.(pár percig csak)
Kiolajozzunk egy tepsit,vagy jéniai tálat.
Ebbe belerakjuk szépen a hússzeleteket egymás mellé,és mindegyikre teszünk egy kis káposztát.

Tejföllel meglocsoljuk. Sajtot is szórhatunk rá!
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Megjegyzés:

Ezt az ételt másképpen is elszoktam készíteni:

Egy tálat kiolajozok. Beleteszek főtt rizst,amit ízesítettem előtte sóval,vegetával.
Erre jönnek a kisütött hússzeletek.
Ekkor az egészet beborítom káposztával,és tejfölös-sajtos mártással leöntöm.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük 180fokon.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése