Hozzávalók:
4 db tojás
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
4 ek. kakaópor
Krémhez:
1 cs.vaníliás pudingpor
1 cs. puncs pudingpor
20-25 dkg porcukor
25 dkg Ráma margarin
30 dkg tortabevonó csoki
2 ek. olaj
Felverem a tojások fehérjét. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vizet és az olajat. A lisztben alaposan elkeverem a sütőport és a tojássárgájához adom, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojáshabot is. A massza felét egy kisebb méretű őzgerincformába öntöm, amibe sütőpapírt teszek. A maradék tésztába még keverek 2 evőkanál vizet és 4 evőkanál kakaóport szitán keresztül. Ezt a kakaós masszát a másik őzgerincformába öntöm és előmelegített 200 °C-os sütőben kezdem el sütni, de pár perc múlva 180-ra mérsékelem a hőmérsékletét. Fogpiszkálóval ellenőrzöm, hogy átsült-e. Ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágom, és felváltva megtöltöm a kétféle krémmel. Becsomagolom,alufóliába,és a hűtőszekrényben hagyom jó pár órát dermedni.. (de teljesen más ízű 2 pudingot is lehet felhasználni,ki milyet szeret)
A margarint kikeverem a porcukorral, felét a sárga, felét a puncsos pudinggal keverem össze, miután kihűltek.
A csokit 1 ek. olajjal a mikróban kb. 1 perc alatt felolvasztom.
Bevonom vele a rudakat, és ha megdermedt ferdén felszeletelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése