2010. január 22., péntek

Méteres Kalács


















Hozzávalók:

4 db tojás

25 dkg porcukor

1,2 dl olaj

1,2 dl langyos víz

25 dkg liszt

1 cs. sütőpor

4 ek. kakaópor

Krémhez:

1 cs.vaníliás pudingpor

1 cs. puncs pudingpor

20-25 dkg porcukor

25 dkg Ráma margarin

8 dl tej

30 dkg tortabevonó csoki

2 ek. olaj

Felverem a tojások fehérjét. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vizet és az olajat. A lisztben alaposan elkeverem a sütőport és a tojássárgájához adom, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojáshabot is. A massza felét egy kisebb méretű őzgerincformába öntöm, amibe sütőpapírt teszek. A maradék tésztába még keverek 2 evőkanál vizet és 4 evőkanál kakaóport szitán keresztül. Ezt a kakaós masszát a másik őzgerincformába öntöm és előmelegített 200 °C-os sütőben kezdem el sütni, de pár perc múlva 180-ra mérsékelem a hőmérsékletét. Fogpiszkálóval ellenőrzöm, hogy átsült-e. Ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágom, és felváltva megtöltöm a kétféle krémmel. Becsomagolom,alufóliába,és a hűtőszekrényben hagyom jó pár órát dermedni.. (de teljesen más ízű 2 pudingot is lehet felhasználni,ki milyet szeret)
A margarint kikeverem a porcukorral, felét a sárga, felét a puncsos pudinggal keverem össze, miután kihűltek.

A csokit 1 ek. olajjal a mikróban kb. 1 perc alatt felolvasztom.

Bevonom vele a rudakat, és ha megdermedt ferdén felszeletelem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése