2010. február 1., hétfő

Bécsi diós kocka

 

Hozzávalók a tésztához

45 dkg liszt, 30 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 mokkáskanálnyi sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 db tojássárgája,  reszelt citromhéj

A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk.

Hozzávalók a krémhez :

35 dkg dió, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, reszelt citromhéj, 1 cs. vaníliás cukor, 1 mokkáskanálnyi fahéj, 2.5 dl forró víz, rum vagy rumaroma
Baracklekvár

Elkészítés

A linzertésztát  alaposan összegyúrjuk és elfelezzük és 2db egyforma 2lappá nyújtjuk. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. 
Az még forrón vágjuk fel egyenletes kockákra.
Azért kell még forrón felszelni, mert úgy nem törik, nem reped, nem szakad.
A diót összekeverjük a kristálycukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és felöntjük a 2 – 2.5 dl forró vízzel. Hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt diótölteléket és simára keverjük. Kevés rumot rakhatunk bele.
Az egészben hagyott tészta lapot megkenjük vékonyan lekvárral, erre egyenletesen felkenjük a diókrémet, erre ráhelyezzük a felkockázott tetejét . Az elkészült sütit tegyük  1- 2 órára a hűtőbe, majd forró vizes késsel szeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése