Hozzávalók:
Linzertésztához:
70 dkg liszt, 30 dkg zsír, 25 dkg cukor, 4 tojás, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag sütőpor, só. Töltelék: 2 közép nagy dobozos barackbefőtt (vagy kb. fél kg nyers barack), citromlé, fahéj (fahéj helyett lehet használni diót, vagy marcipánt).
Elkészítés:
Meggyúrjuk a linzertésztát, és egy pohár segítségével kiszaggatjuk, hogy minden tésztának legyen egy-egy párja. Miután készek a linzerpárok, az egyik tésztára elhelyezzük a citrommal átitatott fahéjjal megtöltött barackokat, s miután ez készen van, a másikat a tetejére helyezzük úgy, hogy a tetejét bevagdossuk, és egy villa segítségével egymásra igazítjuk őket. Ha készen vagyunk, tojással megkenjük a tojások tetejét, és előmelegített sütőben 180°c-on kb. 20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése