2010. január 22., péntek

Diabetikus almás krémes





















Hozzávalók:

A tésztához:
6 db tojás, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. csokis pudingpor, 16dkg fruktóz, 2 kk. sütőpor.

A krémhez: 5-6 db alma, 9 dl tej, 4 cs. vaníliás pudingpor,16 dkg fruktóz, 20 dkg margarin, reszelt citromhéj, ízlés szerint lehet még 1-2 kk. citromlé.

A mázhoz: 5 dkg margarin, 5 dkg kakaópor, 2 dkg fruktóz, 4 cl víz.

Nem tudom látjátok e,de a tésztában semmi liszt nincs!!!

Elkészítés:

3 tojásfehérjét keményre felverünk apránként adagolva 8 dkg fruktózzal.

Belekeverjük a tojássárgáját, a 2 kakaós pudingport, és 1 kk. sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 5-6 percig sütjük. Lehúzzuk róla a papírt. Ugyanígy elkészítjük a vaníliás lapot is. Hagyjuk őket teljesen kihűlni. A margarint habosra keverjük 8 dkg fruktózzal, majd belekeverjük a reszelt citromhéjat, és esetleg az 1 kk. citromlevet is.

Az almákat lereszeljük, a 8 dkg fruktózzal pépesre pároljuk, majd teljesen kihűtjük. A 4 cs. pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd ezt is kihűtjük hideg vízfürdőben állandó keverés mellett. Ha minden kihűlt, a vajkrémbe belekeverjük az almapürét, a pudingot, majd még egy kicsit habosítjuk a robotgéppel. Egy magasabb falú tepsibe tesszük a kakaós lapot, rá a krémet, majd a sárga lapot.

A tetejét csokimázzal vonjuk

Össz Ch: 176,7gr
30db lett nekem
1db= 5,89gr Ch


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése