2010. január 29., péntek

Kókusztekercs




Hozzávalók:

Tészta:
30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
2 evőkanál hagyományos kakaópor
1-2 evőkanál rum
annyi tej, amennyivel könnyen formálható masszát kapsz

Kókusztöltelékhez:
10 dkg kókuszreszelék (1-2 evőkanállal félreteszünk belőle a tekercs külsejére)
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor

1. Jól összedolgozzuk a kakós „tésztát".
2. A töltelékhez valókat habosra kikeverjük.
3. Ezután egy darab folpackot vágunk le, kiterítjük az asztalra.
4. A tésztát nyújtófával kb. 1 cm vastagra, szögletes formájúra nyújtjuk.
5. A fólia tészta nagyságú közepét meghintjük egyenletesen a félretett kókuszreszelékkel.
6. A tésztát ráfektetjük a kókuszos fóliára.
7. A tésztára egyenletesen rákenjük a kókusztölteléket.
8. A fólia segítségével szépen feltekerjük a kókusztekercset.

Hűtőben jól lehűtjük és hidegen szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése