2010. január 23., szombat

Ananászos eperlekvár
















Hozzávalók:

500 g eper, 500 g konzervananász (lecsepegtetve), 1 tasak zseléfix, 15 g citromsav, 1150 g cukor

Elkészítése:

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a gyümölcsöket, és egy merülő mixer segítségével pépesre törjük (esetleg turmixoljuk).

A kimért cukorból elveszünk 2 evőkanállal és elkeverjük a zseléfix-szel (a klasszikus recept esetében hozzáadjuk még a citromsavat is).

Az elegyet a gyümölcsmasszához adjuk, majd az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a cukor többi részét is, és további állandó keverés mellett legalább 1 percig zubogva forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük.

Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük és lezárjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése