2010. január 24., vasárnap

Téli zöldborsós virsli




Hozzávalók:

  • 3-4 pár virsli
  • 1/2 -3/4 kg mélyhűtött zöldborsó
  • 2 közepes fej hagyma
  • 6-7 db közepes krumpli
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés

A zöldborsót sós vízben megfőzöm, leszűröm, félrerakom. A krumplit megpucolom, és vagy hasábra, vagy karikára vágom fel, olajban kisütöm. Amikor kész, papírtörlőre szedem, és lefedem, hogy puhuljon a gőzében, mert úgy könnyebben fel fogja magába szívni a zöldborsós virsli ízét. A hagymát kockára vágom, olajban elkezdem dinsztelni, és picit odapirítom, mikor éppen elkezd pirulni, a karikákra vágott virslit hozzáöntöm. Együtt pirítom őket, közepes erősségen, amikor már a virsli jó kövér lett, és pirosodik, akkor hozzárakom a tört fokhagymát, és hozzázúdítom a zöldborsót. Kisebb erősségre veszem a tűzhelyt. Jól átforgatom, frissen őrölt borsot tekerek rá, megszórom pirospaprikával, megsózom, újra jól átforgatom, és lefedem. Hagyom jó 8-10 percig párolódni. Majd hozzáöntöm a sült krumplit, újra só, bors és lefedem. 5 percet adok még neki. Nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése