2010. január 23., szombat

Elefántkönnycsepp




Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 e.kanál k. cukor
  • 12 e. kanál liszt
  • 1 e. kanál kakaó
6 tojássárgáját a cukorral és a kakaóval habosra keverjük.
A keményre felvert tojásfehérjehabot óvatosan hozzáadjuk,és beleforgatjuk,majd lassan hozzáadagoljuk az átszitált lisztet is!
Előmelegített sütőben megsütjük.
Sütés után a tésztát félbe hajtjuk úgy,hogy a közepébe egy sodrófát rakunk,és hagyjuk kihűlni.
Krém:
  • 2,5 dkg k.cukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 e.kanál liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg Ráma
  • 10 dkg p.cukor
A cukrot,a tojássárgáját,a liszttel,vaníliás cukorral és a tejjel sűrűre fözzük és hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral habosra felverjük.
Ha kihűlt a másik krém,akkor a kettőt jól összekeverjük,majd még 1 összetört banánt adunk hozzá.
A krémet ezután a tésztára kenjük,majd 2 egész banánt a tészta közepére fektetünk és félbe hajtjuk a tésztát.
Máz:
  • 10 dkg Ráma
  • 10 dkg p.cukor
  • 2 e.kanál kakaó
  • 1 e.kanál tej
Ezeket jó sűrűre főzzük,és a süteményt alaposan bevonjuk vele!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése