2010. január 26., kedd

Dinnyesüti






Hozzávalók: 
Piros részhez:
12,5 dkg margarin
20 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
1 piros ételfesték
2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz
1 sárgadinnye aroma

Zöld részhez:
12,5 dkg margarin
30 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
1 zöld ételfesték
2-3 cl sárgadinnyevodka vagy víz

+ a magokhoz kevés tortabevonó.

A piros masszából készítünk 6 db egyforma golyót. A zöld masszát is elosztjuk 6 felé, ezekkel beburkoljuk a piros golyókat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, utána elővesszük és mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 felé vágjuk. Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbevágjuk, utána vágott felével lefelé fordítva daraboljuk tovább. Ha nem így járunk el, akkor morzsálódik a zöld széle. Így lesz szép.
Miután ügyesen felszeltük, olvasztott csokiból kis magokat pötyögtetünk mindegyik szelet mindkét oldalára egy fogvájó segítségével."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése