babapiskóta
250g Mascarpone
3 tojás
2 késhegynyi Stevia por
Pár szem Stevia tabletta
1 ek méz
1/2 rúd vanília
Pár csepp rumaroma (tetszőlegesen)
Kávé (ízlés szerint lefőzve)
Kakaópor
Elkészítési mód:
1. Főzze le a kávét, és ízesítse két Stevia tablettával.
2. A 3 tojás sárgáját, a Stevia port, a mézet, a lekapart vaníliarudat, a pár csepp rum aromát és a Mascarpone-t keverje össze.
3. A tojásfehérjéket verje habosra.
4. Óvatosan forgassa a krémbe a tojásfehérjét.
5. A babapiskótákat mártsa bele a kávéba és egymás mellé helyezze őket egy tálba.
6. Kenjen rá egy réteg krémet, majd szórja meg kakaóporral.
7. Ismételje meg az 5-6. lépést még kétszer.
8. Amint a tiramisu elkészült, a tetejét szórja meg vékonyan kakaóporral, majd tegye a hűtőbe és hagyja bent egy éjszakán keresztül, hogy az ízek jól átérjenek.
Másnapra az ízek nagyon jól összeérnek, és még finomabb a sütemény, mint aznap amikor készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése