Kisfiam 2.szülinapjára készítettem ezt a tortát.
Teljesen diabetikus lett,hogy ő is tudjon enni belőle.
Hozzávalók:
1 piskótatorta (26 cm-es) Én fruktózzal sütöttem a hagyományos módon
12 dkg baracklekvár
Vaníliakrémhez:
1 tasak/6 lap zselatin (10g)
4 tojássárgája
15 dkg cukor
1 vaníliarúd
2,5 dl tej
3 dl tejszín
Továbbá:
2 kivi
2 banán
1 ek. Citromlé
15 szem koktélcseresznye
Díszítéshez:
3 dl tejszín
2 cs. Vaníliás cukor (20g)
1,5 cs. Habfixáló (18 g )
2 kivi
2 banán
1 mandarin
½ cs. Tortazselépor (6 g )
1 ek. fruktóz
1,5 dl szőlőlé
2 db ropi
1 piskótatorta (26 cm-es) Én fruktózzal sütöttem a hagyományos módon
12 dkg baracklekvár
Vaníliakrémhez:
1 tasak/6 lap zselatin (10g)
4 tojássárgája
15 dkg cukor
1 vaníliarúd
2,5 dl tej
3 dl tejszín
Továbbá:
2 kivi
2 banán
1 ek. Citromlé
15 szem koktélcseresznye
Díszítéshez:
3 dl tejszín
2 cs. Vaníliás cukor (20g)
1,5 cs. Habfixáló (
2 kivi
2 banán
1 mandarin
½ cs. Tortazselépor (
1 ek. fruktóz
1,5 dl szőlőlé
2 db ropi
olvasztott diabetikus csoki
A kész piskótalapot 3 részre vágjuk.
A lekvárt 1-2 ek. Vízzel felforrósítjuk. Fémszűrőn áttörjük, és megkenjük vele a lapokat.
A krémhez a zselatint beáztatjuk fél dl hideg vízbe. A tojás sárgákból, a cukorból, a vaníliarúd kikapargatott gépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk, még melegen elkeverjük benne a zselatint, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
A kivit és a banánt meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével. A koktélcseresznyéket felaprítjuk, és a többi gyümölcshöz forgatjuk.
Kibéleljük sütőpapírral a tortaformát, beletesszük az egyik tortalapot, rásimítjuk a krém felét, megszórjuk a gyümölcskeverék felével, majd piskótalap, a maradék krém és gyümölcs, végül a harmadik piskótalap következik. 12 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól kikeményedjen a krém.
A tortát kiszabadítjuk a formából, lehúzzuk róla sütőpapírt, és pontosan a felénél kettévágjuk.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, 4-5 ek-nyit habzsákba szedünk, a többivel pedig bevonjuk a fél torták tetejét és oldalát. Domború oldalukkal szembefordítva jókora tálcára fektetjük őket, fésűs habkártyával „megcifrázzuk”.
A gyümölcsöket meghámozzuk, a kivit és a banánt felkarikázzuk, a mandarint gerezdekre bontjuk, és egymástól kissé elcsúsztatva a pillangószárnyak tetejére rendezzük.
A torta zseléporból, a cukorból és a szőlőléből a tasakon olvasható leírás alapján elkészítjük a zselét, és vékonyan (pl. ecsettel) bevonjuk-megcsepegtetjük vele a gyümölcsök tetejét.
A habzsákban félretett tejszínhabból apró rózsákat nyomunk a torta peremére, majd beleszúrjuk az olvasztott csokiba mártott ropikat,ezek lesznek a csápjai.
A kész piskótalapot 3 részre vágjuk.
A lekvárt 1-2 ek. Vízzel felforrósítjuk. Fémszűrőn áttörjük, és megkenjük vele a lapokat.
A krémhez a zselatint beáztatjuk fél dl hideg vízbe. A tojás sárgákból, a cukorból, a vaníliarúd kikapargatott gépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk, még melegen elkeverjük benne a zselatint, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
A kivit és a banánt meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével. A koktélcseresznyéket felaprítjuk, és a többi gyümölcshöz forgatjuk.
Kibéleljük sütőpapírral a tortaformát, beletesszük az egyik tortalapot, rásimítjuk a krém felét, megszórjuk a gyümölcskeverék felével, majd piskótalap, a maradék krém és gyümölcs, végül a harmadik piskótalap következik. 12 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól kikeményedjen a krém.
A tortát kiszabadítjuk a formából, lehúzzuk róla sütőpapírt, és pontosan a felénél kettévágjuk.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, 4-5 ek-nyit habzsákba szedünk, a többivel pedig bevonjuk a fél torták tetejét és oldalát. Domború oldalukkal szembefordítva jókora tálcára fektetjük őket, fésűs habkártyával „megcifrázzuk”.
A gyümölcsöket meghámozzuk, a kivit és a banánt felkarikázzuk, a mandarint gerezdekre bontjuk, és egymástól kissé elcsúsztatva a pillangószárnyak tetejére rendezzük.
A torta zseléporból, a cukorból és a szőlőléből a tasakon olvasható leírás alapján elkészítjük a zselét, és vékonyan (pl. ecsettel) bevonjuk-megcsepegtetjük vele a gyümölcsök tetejét.
A habzsákban félretett tejszínhabból apró rózsákat nyomunk a torta peremére, majd beleszúrjuk az olvasztott csokiba mártott ropikat,ezek lesznek a csápjai.
.Fogyasztásik a hűtőben tartjuk, és a kerek tortákkal azonos módon szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése