2010. január 23., szombat

Almás muffin




Hozzávalók:

10dkg zabpehely
5 dkg zabkorpa
3 dl kefir
1 alma
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
5 dkg puha vaj
5 dkg fruktóz(gyümölcscukor)
1 tojás
3 teáskanál barna cukor



A zabpelyhet és a korpát elkeverjük a kefirrel majd 1 óráig duzzadni hagyjuk.
Az almát meghámozzuk,finomra reszeljük.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a fahéjjal.
A vajat a cukorral,az almával és a tojással habosra keverjük és zabpelyhes masszához adjuk.
A krémet gyorsan összedolgozzuk a liszttel.
A tésztát formákba töltjük,megszórjuk barna cukorral és légkeveréses sütőben 170-180 fokon 20-25 percig sütjük.

A sütőből kivéve 5 percig a tepsiben hagyjuk kihűlni.


1db 19gr SZH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése