2010. január 26., kedd

Diós kifli






Hozzávalók: :

30 dkg Rama sütőmargarin, fél citrom reszelt héja, 1 db tojás, 2 db tojássárgája,  20 dkg darált dió,  20 dkg porcukor,  50 dkg finomliszt,  1 csomag vaníliás cukor, porcukor a szóráshoz. 


Elkészítése:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk.

Sütőpapíron előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése