2010. január 24., vasárnap

Bosziujjak








BOSZORKANY UJJAK
23 dkg vaj/puha/, 1 csésze porcukor/ 250ml/, 1 tojás, 1 kávéskanál mandula aroma/ átlátszó színű, nem a zöld/ 1 kávéskanál vanília vagy 1-2 csomag vaníliás cukor, 2 es 3/4 csésze /675 ml/ liszt, 1 kávéskanál sütőpor, csipet só,10 dkg egész fehér mandula/ 





Egy tálba összekeverjük a vajat, cukrot, tojást, mandula aromát es vaníliát. A liszthez hozzá keverjük a sütőport es sót. A vajas és lisztes keveréket összekeverjük. A tésztát folpackba csavarva 30 percre hűtőbe tesszük. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, vagy kiolajozzuk, lisztezzük. A hűtőből 1/4 rész tésztát kiveszünk es 1-2kávéskanálnyi tésztából kis hengereket készítünk./ kb mint a középső ujjunk/ A henger egyik végére egy egész mandula szemet nyomunk, mintha köröm lenne. Aztán a hengert két helyen enyhen benyomjuk, majd késsel 2x 2 -2 bevágást készítünk, rá ami úgy néz ki, mint az ujj hajlat. Rárakjuk a sütőlapra es 15-20 percig sutjuk közepesen meleg sütőbe. Miután kivettük a sütőből vagy 3 percig hagyjuk a sütőlapon hűlni, aztán leszedhetjük.
Kb. 50-60 darab készül belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése