2010. január 22., péntek

Malacfej pogácsa

















Hozzávalók 1 adaghoz( kb 20db)

35dkg liszt
2dl tejföl

10dkg sajt
2 tojás
20-25dkg RÁMA
bors

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk.
30 percet pihentetjük,majd 1 cm vékonyra kinyújtjuk.
2 pogácsa szaggatóra lesz szükségünk.
A nagyobb pogácsa szaggatóval pár karikát szaggatunk. Ez lesz a malac feje.
Minden malacfejhez 2 kisebb karikát szaggattunk még.
Az egyik kisebb karikába szívószállal 2 lyukat fúrunk. Ez lesz a malac orra.
A nagyobb karikákat megkenjük tojássárgájával. Erre illesztjük rá a malac orrát.
2 szem egész borsot rakunk neki szemnek.
A másik kisebb karikát 2-é vágjuk,ez lesz a füle. Ezt is ráillesztjük.

Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése