Hozzávalók:
· A tésztához:·
40 dkg porcukor· 8 evőkanál forró víz· 8 tojás· 25 dkg liszt· 1 csomag sütőpor· 2 evőkanál kakaó·
A krémhez:·
1/2 l tej· 5 evőkanál liszt· 25 dkg vaj· 20 dkg porcukor· kókuszreszelék
Elkészítés:
A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése