Hozzávalók:
• 3 nagyobb tojás
•120 g finomliszt
• 1 púpozott kávéskanál sütőpor
•1,5 dl tej
• 1 csipet só
• lekvár,gyümölcs ízlés szerint
Elkészítése:
Először is válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet, és kevergessük addig, amíg sűrű, sima tésztává nem áll össze.
A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd egy laza mozdulattal forgassuk bele a tésztába.
Ha felforrósodott a palacsintasütő, öntsünk bele egy adag tésztát, és süssük addig, amíg arany színt nem kap, és nem kezd el szilárdulni.
• 3 nagyobb tojás
•
• 1 púpozott kávéskanál sütőpor
•
• 1 csipet só
• lekvár,gyümölcs ízlés szerint
Elkészítése:
Először is válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet, és kevergessük addig, amíg sűrű, sima tésztává nem áll össze.
A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd egy laza mozdulattal forgassuk bele a tésztába.
Ha felforrósodott a palacsintasütő, öntsünk bele egy adag tésztát, és süssük addig, amíg arany színt nem kap, és nem kezd el szilárdulni.
Addig süssük, amíg mindkét oldala szép aranyra nem sül.
A lekvárral,öntettel,vagy bármilyen gyümölccsel megszórva tálaljuk!.
A lekvárral,öntettel,vagy bármilyen gyümölccsel megszórva tálaljuk!.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése