2010. január 29., péntek

Feketeerdő torta





Hozzávalók:

kakaós lap:
4 tojás
1 sütőpor
1-2 vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
2 evőkanál kakaó

sárga lap:
4 tojás
1 sütőpor
1-2 vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg liszt

Töltelék és díszítés:

50 dkg meggy
20 dkg meggylekvár
7,5 dl tejszín
3 csomag habfixáló
8 dkg finom szemcsés kristálycukor
3 evőkanál csokoládéreszelék

A lapokat egyesével megsütjük.
A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk, alaposan lecsepegtetjük, és pár szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradékot összekeverjük a meggylekvárral. Mindkét lapot megcsepegtetjük a maradék pálinkával. Az alsó lapot egy tálra fektetjük, szétosztjuk rajta a meggyes masszát. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, a felét a meggyre simítjuk. Ráborítjuk a felső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk. A maradék tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát (az oldalát is). Kevés tejszínből habrózsákat is nyomhatunk a torta szélére. A tortát a félretett meggyszemekkel és csokoládéreszelékkel díszítjük. Betesszük kb. 2 órára a mélyhűtőbe, hogy éppen elkezdjen fagyni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése