2010. január 24., vasárnap

Rizi-bizi




Hozzávalók:
·        Mirelit zöldborsó
·        1 fej vöröshagyma
·        2 db petrezselyemkocka
·       
·        1-2 bögre „A” típusú rizs ( én MESTER Rizst használok)

A mirelit zöldborsót megfőzöm,de nem szűröm le,mert a levére még szükség lesz.
Kevés olajon a rizst megpirítom.
Ha a rizs megpirult hozzáadok 1 fej vöröshagymát,2x mennyiségű vízzel felöntöm.
Jelen esetben ugye a zöldborsós vizet használom,sokkal jobb íze lesz úgy!
Hozzáadom a 2dv petrezselyemkockát is,ás hagyom rotyogni,nem kevergetem!
Sokan elkövetik azt a hibát,hogy kevergetik,és akkor a rizs nyálkás állapotú lesz majd a végén!
Figyeljük,ha a hozzáadott vizet elfőtte,pótoljuk,de egyszerre mindig keveset!
Ha kész lefedjük tálalásig!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése