Hozzávalók:
· Mirelit zöldborsó
· 1 fej vöröshagyma
· 2 db petrezselyemkocka
· Só
· 1-2 bögre „A” típusú rizs ( én MESTER Rizst használok)
A mirelit zöldborsót megfőzöm,de nem szűröm le,mert a levére még szükség lesz.
Kevés olajon a rizst megpirítom.
Ha a rizs megpirult hozzáadok 1 fej vöröshagymát,2x mennyiségű vízzel felöntöm.
Jelen esetben ugye a zöldborsós vizet használom,sokkal jobb íze lesz úgy!
Hozzáadom a 2dv petrezselyemkockát is,ás hagyom rotyogni,nem kevergetem!
Sokan elkövetik azt a hibát,hogy kevergetik,és akkor a rizs nyálkás állapotú lesz majd a végén!
Figyeljük,ha a hozzáadott vizet elfőtte,pótoljuk,de egyszerre mindig keveset!
Ha kész lefedjük tálalásig!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése