Hozzávalók kb. 30 db linzerhez:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- fél citrom héja
- 1 tk. sütőpor
- 2,5 dkg darált dió
- baracklekvár (a linzerek összeragasztásához)
Elkészítés
- Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, darált diót és a citromhéjat összekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojás sárgáját és jól összedolgozom.
- A tésztacipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem.
- A tésztából levágok egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Linzerkiszúróval formára szaggatom és sütőpapírra sorakoztatom.
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm.
- A lyukas és a teli sütiket baracklevárral összeragasztom, majd teszek még egy kis lekvárt a lyukakba.
- Végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése