2010. február 20., szombat

Rakott krumpli



Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 4-5 tojás
  • 10 dkg füstölt, paprikás kolbász
  • 5-6 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • Vegeta


Elkészítés:

A krumplit annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Hozzáadunk 1 evőkanál sót (ettől ízletesebb lesz), és a forrástól számított 20 percig, fedő alatt, szelíd tűzön puhára főzzük. A tojásokat erősen sós, hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük. A krumpli alól leöntjük a vizet, még melegen meghámozzuk, és hűlni hagyjuk. A kihűlt tojásokat ugyancsak meghámozzuk, elnegyedeljük vagy felkarikázzuk. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk. Elkeverjük a tejfölben a tojássárgákat. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A vajjal/margarinnal kikenünk egy lapos tűzállótálat, aljára karikázzuk a krumpli felét, kissé megsózzuk, lazán összekeverjük, és elsimítjuk. Arányosan elosztva a tetejére rendezzük a tojást és a kolbászkarikákat, majd megkenjük a tejföl felével. A maradék krumplit felkarikázzuk, és kissé egymásra csúsztatva a tetejére rendezzük. Egyenletesen bevonjuk a maradék tejföllel és készre sütjük.

UI: Szoktam vöröshagymát is tenné a rétegek közé! Nagyon ízletes lesz tőle!

4 megjegyzés:

  1. Írtam a blogolra egy levelet,nézd meg!!
    Ha addigra sikerrel jártál,akkor tárgytalan :)

    VálaszTörlés
  2. http://miner.hu/widget
    ezt próbáld meg!!

    VálaszTörlés
  3. Ezentúl én is meglátogatlak.Most már Te is kint vagy nálam:))))

    VálaszTörlés
  4. Szia Anita!
    Köszönöm hogy jártál nálam, és kitetted itt a linkemet. Bejelentkeztem nálad Rendszeres olvasónak,(ha gondolod te is jelentkezz be nálam) és én is kiteszlek nálam. Nagyon tetszik, hogy saját szakácskönyvet szeretnél. Szerintem ez mindenki titkos vágya, és kívánom hogy neked teljesüljön!!!:)

    VálaszTörlés