Tészta: 15 dkg főtt tört krumpli, 50dkg liszt, 25dkg rétesliszt, 2,5dl langyos víz, 2,5 dkg só, 3,5dkg élesztő.
Feltét: 1 nagy doboz tejföl, 25 dkg császárszalonna, 1 fej lila hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma.
A megkelt tésztát kizsírozott tepsibe rakom, elterítem, megszurkálom villával, meglocsolom a tejföllel, rászórom a szalonnát, a lila hagymát, meglocsolom a szalonna sült zsírjával és az előmelegített sütőbe teszem. 30-40 percig kell süni kb 180 fokon,de ez sütőfüggő!
Villával szoktam megszúrni, ha már nem ragad és szép színe van, lehet tálalni.
Nagyon jól hangzik, kipróbálom! Miért kell bele kétféle liszt? Tudod az okát?
VálaszTörlésKöszi: Helga
ilyet én is szoktam, imádjuk :)csak én a tésztájába is teszek tejfölt, meg kis tejet is :)
VálaszTörlés